+31 6 34 76 57 10

Striktly Powerhouse Trainer

Mijn naam is Carla Grol en ik ben 27 jaar oud. Net als Bram heb ik altijd op hoog niveau gejudood. Ik ben daar op 5-jarige leeftijd mee begonnen in Veendam bij de plaatselijke judoclub. Nadat bleek dat ik aanleg had voor het spelletje en regionaal meerdere prijzen in de wacht sleepte, ben ik uiteindelijk in Haarlem terecht gekomen bij Kenamju. De keuze voor Kenamju was voor mij op dat moment de beste stap voor mijn toekomst in de judosport. Hier heb ik altijd met grote sporters en (kracht)trainers samengewerkt(o.a. Herman Debrot en Jorden Bres). Hier zijn veel mooie resultaten uit voort gekomen, waaronder Nederlandse titels, een zilveren plak op de jeugd Olympische Spelen en meerdere World Cup medailles. Recent ben ik gestopt bij het Nederlands team vanwege de centralisatieplannen van de Judo Bond Nederland en heb ik gekozen voor mijn maatschappelijke carrière.
Ter ondersteuning van mijn judo ben ik op vroege leeftijd begonnen met krachttraining. Dit komt mede omdat mijn broer mijn grote voorbeeld was en veel tijd doorbracht in de gym. Mijn broer Henk Grol, meervoudig Olympisch judo medaillewinnaar, vond dat ik mezelf al vroeg moest ontwikkelen op fysiek vlak. We hebben samen vele uren doorgebracht in de sportschool onder begeleiding van zeer ervaren krachttrainers.
Tijdens mijn judocarrière merkte ik dat buiten intensieve kracht- en conditietraining ook voeding een erg belangrijke rol speelde. Om optimale resultaten te kunnen behalen ging ik me verdiepen in voeding. Uiteindelijk ben ik Voeding & Diëtetiek gaan studeren om naast mijn topsportcarrière, waarin fysiek veel van je wordt gevraagd, mijn kennis op het gebied van voeding verder uit te breiden. In september ga ik het laatste jaar in van deze opleiding.

Dankzij de kennis die ik heb opgedaan in het verleden, ben ik ervan overtuigd dat ik ook andere mensen kan helpen het uiterste uit hunzelf te halen. Ieder mens is uniek, oftewel iedereen verdient een personal aanpak.